Disco

 

Efter att ha varit på disco vid den lokala kvartersgården i Grängesberg blev intresset för ljud & ljus stort. På hösten 1994 efter att ha varit på ett högstadiedisco, bestämde sig Stefan och hans två klasskompisar Pär och Tomas att börja med mobilt disco. Första spelningen blev ganska snart på Junibackens skola i Ludvika. 

Under 1995 bildade Stefan och Pär ”Nightfall Disco”. Stefan byggde högtalare och ljuseffekter och Pär köpte skivor. I början var det mest spelningar på de lokala kvartersgårdarna och skoldanser, men efterhand skapades nya kontakter och större gigg.

Erfarenheten växte, utrustningen blev bättre och deejayandet blev proffsigare.

2001 beslöt de att gå skilda vägar. Stefan tog sitt alias ”Stivä” som dj namn. Samtidigt började han att åka runt i mellansverige med Skylight mobildisco, som roddare och lightjockey.

Mera egna spelningar började rulla in och 2004 bildades företaget Discjockey Stivä.

Under alla år har Stivä haft mycket variation på spelningar, allt från små privata fester till stora mobila jobb långt hemmifrån. Han har tex. spelat på följande: Statt i Söderhamn, 70-tals fest i Stockholm, fotbollstunering i Norge, Frykdalsdansen i Sunne, Bröllop i Malung, Olearys i Falun, millenium party i Hallstahammar, studentbalen i Ludvika, Bröllop, 

Sune & Doris, 80-talsfest, privata 25 – 50-årsfester, discobowling, releseparty, logdans, beachparty, knattedisco m.m.